De Spiegel Kindercoaching

Werkwijze

Als kindercoach begeleid ik kinderen in dat wat ze nodig hebben. Samen gaan we ontdekken waardoor het kind zo uit zijn evenwicht is geraakt. Wat is er nodig om weer in balans te komen? In mijn praktijk bied ik verschillende methodes aan waarmee ik het kind verder kan helpen. Dit kan ook een combinatie zijn. Ik maak o.a. gebruik van gesprekstechnieken, spelvormen (binnen of buiten), creatie-kracht, visualisaties, gezinsopstelling, metaforen, spiegel-oefeningen en verbeeldingskracht. Passend bij de leeftijd en interesses van het kind. Kindercoaching geeft vaak snel resultaat. Dat betekent dat een coachingstraject kortdurend en laagdrempelig is. 

De ouders bied ik praktische handvatten om hun kind te ondersteunen in de stappen die het gaat zetten.

Kindercoaching verloopt via de volgende stappen :

  • Kennismaking   Tijdens een vrijblijvend gesprek (telefonisch of mail) bekijken we samen of kindercoaching geschikt is. U krijgt alle gelegenheid om te vertellen waarom u zich zorgen maakt over uw kind. Vervolgens maken we een afspraak voor een intakegesprek.

  • Intake   Als er besloten wordt om samen een traject aan te gaan, volgt er een intakegesprek aan de hand van het intakeformulier wat u  van mij heeft ontvangen. Aan de hand van het intakeformulier bespreken we uitgebreid wat er aan de hand is. Bij het gesprek zijn/is alleen de ouder(s) aanwezig. Er wordt vervolgens een afspraak gemaakt voor een eerste coaching-gesprek met het kind

  • Coaching   Deze fase duurt gemiddeld 3 tot 7 sessies.  Een consult duurt 60 minuten, de eerste 45 min zijn voor uw kind, de laatste 15 minuten wordt u erbij gevraagd, dit om u in het kort te vertellen waaraan we hebben gewerkt. We zullen dan ook bespreken wat eventuele vervolgstappen zijn. Als het kind al wat ouder is (vanaf 13 jaar) kijken we of het wenselijk is of de ouder er aan het eind van het gesprek bij komt zitten. Na iedere afspraak ontvangt u een factuur. De coaching gesprekken vinden bij voorkeur plaats onder schooltijd. Na schooltijd zitten kinderen vaak ‘vol’ van alles wat er die dag gebeurd is. Voor het slagen van de coaching is het raadzaam om dit onder schooltijd te plannen.

  • Afronding   Wanneer de coaching tot goede resultaten heeft geleid, ronden we de coaching op een leuke manier af. Ook vind er met de ouder(s) een evaluatiegesprek plaats en geef ik adviezen voor de toekomst.

Als u wilt weten of mijn coaching past bij uw kind, neem dan gerust vrijblijvend contact met mij op. Dit kan via de telefoon of e-mail. Een kennismakingsgesprek via de telefoon of via e-mail is gratis.

Getekende kinderen band