De Spiegel Kindercoaching

Kinderpagina

Hallo, ik ben Annet. Ik werk met kinderen die ergens hulp bij nodig hebben. Samen gaan we kijken hoe je dit zou kunnen oplossen zodat je je weer vrolijk en sterk gaat voelen. Leuk dat je een kijkje komt nemen!

Als het thuis of op school niet zo goed gaat, is het moeilijk om daar over te praten. Misschien vind je het lastig om vriendjes te maken, word je gepest, ben je onzeker of ben je ergens boos of verdrietig over. Om dat te vertellen heb je best een beetje moed nodig.

Zie je het plaatje rechtsonder? Zie je die kleine, moedige muis die in de spiegel kijkt? Heel voorzichtig…..Ik denk dat hij met hele kleine sprongetjes naar boven is geklommen. Steeds verder….totdat hij zijn doel heeft bereikt. En toen heeft hij al zijn moed verzameld om in de spiegel te kijken. Echt te kijken naar zichzelf. Zijn ogen, zijn oren, zijn snorharen, zijn tandjes, zijn staart en zijn vacht. Alles wat hem maakt tot de prachtige, moedige muis die hij is. En hij is trots op zichzelf!

Een muis kan niet praten. Jij en ik gelukkig wel. We gaan nog iets verder kijken dan naar jouw spiegelbeeld. Naar wie jij echt bent. Waar je blij of verdrietig van wordt. Waar je onzeker over bent of waar je gelukkig van wordt. Samen ontdekken we hoe het komt dat jij je zo voelt. Dit doen we door te praten, spelen, knutselen, tekenen, wandelen of iets anders. Jij mag kiezen wat je wilt doen. Alles mag, niets moet!

Je hoeft het niet alleen te doen, we doen het samen. Iedereen heeft wel eens een helpende hand nodig. Stapje voor stapje gaan we, net als de moedige muis, op ontdekkingstocht. Op zoek naar de dingen waar jij goed in bent. Je kunt meer dan je denkt! Je moet het alleen met eigen ogen leren zien.


Wanneer het niet gaat, zoals het moet gaan

Kijk dan in de spiegel, jezelf even aan

Kijk in die mooie ogen, die stil naar je staren

En alle geheimen van je hart bewaren

Getekende kinderen band